четвер, 23 липня 2020 р.

ЦІКАВІ ФАКТИ про ГОМЕРА та міфологізовану ТРОЯНСЬКУ ВІЙНУ

 
Греки приписували ГОМЕРУ авторство не лише "Іліади" та "Одіссеї", а також інших творів: гімнів богам, епіграм і навіть гумористичної поеми "Війна мишей та жаб".
ОДІССЕЙ, цар Ітаки, настільки не хотів брати участь у війні з Троєю, що прикидався божевільним. Однак цей обман було викрито.
Вирушивши в похід на Трою, греки погано уявляли, де вона знаходиться. Вони напали на місто ТЕВФРАНІЯ, розграбували його й лише тоді виявили помилку. Ці події тривали близько 2 років.
Ще 8 років греки, що повернулись додому, шукали провідника, котрий знав би, де знаходиться Троя. Отже у 2 військовий похід на місто вони вирушили ЧЕРЕЗ 10 РОКІВ після викрадення Єлени.
На думку давньогрецького історика ГЕРОДОТА, ЄЛЕНА після викрадення знаходилась в ЄГИПТІ у фараона Протея. Про це троянці й сказали войовничим грекам, однак ті не повірили. Війна тривала 10 років, допоки греки не захопили місто й не переконались в правдивості цих слів.
ГЕНРІХ ШЛІМАН, що проводив розкопки на пагорбі Гіссарлик (Туреччина), був упевнений, що знайшов руїни Трої. Однак археолог-любитель відкрив лише 1 та 2 культурний шари, яких згодом було виявлено 7.
Вдова Гектора АНДРОМАХА стала рабинею сина Ахілла НЕОПТОЛЕМА і навіть народила йому дитя. Трагізм ситуації ще й у тому, що саме Неоптолем скинув з муру Астіанакса - маленького сина Гектора й Андромахи.
В "Іліаді" списи названо мідяногострими. Мікенці дійсно не знали заліза й виготовляли зброю з бронзи (сплаву міді й олова).
За книгою ОЛЕКСАНДРА КРАВЧУКА "ТРОЯНСЬКА ВІЙНА".

Немає коментарів:

Дописати коментар