суботу, 9 листопада 2019 р.

День української писемності та мови


День української писемності та мови — щорічно святкується 9 листопада. Встановлене свято було на честь Нестора літописця, послідовника Кирила і Мефодія. Саме його вважають “батьком українського письма”.
Та ми не будемо довго вдаватись в історію, яку й так всі знають. Наразі, ми живемо в історичні часи й маємо як ніколи раніше турбуватись про сьогодення. У тому числі, й про нашу мову. Тож ми вирішили зробити добірку корисної інформації про те, як вдосконалювати свої знання і де черпати натхнення. А також, підкріпили це все найгарнішими висловами про мову.

Як святкують день писемності та мови в Україні?

Щорічно проводять тематичні заходи, читання віршів, літературні вечори. Кожного року по радіо лунає традиційний диктант, у якому можуть взяти участь усі охочі — навіть за межами України.
Світлина від Коліжанка - жіночий інтернет-журнал.
Також, до Дня писемності та мови проводиться Всеукраїнський конкурс ім. Петра Яцика. Позмагатись у своїх знаннях української мови можуть навіть іноземці!

Як ще можна перевірити та покращити свої знання мови?

Рекомендуємо український ресурс: Мова — ДНК нації (ukr-mova.in.ua)
Там є різноманітні вправи, диктанти, правила, словники. Також вбудована функція перевірки свого тексту на наявність помилок та русизмів. А із “суржиком” борються за допомогою яскравих та цікавих малюнків із простими поясненнями.

Немає коментарів:

Дописати коментар