пʼятницю, 7 вересня 2018 р.

Втрачені знання

КНИГИ, ЯКІ МИ НІКОЛИ НЕ ПРОЧИТАЄМО

Книга завжди була, є і буде  джерелом знань. Як не сумно, але це досить старий носій. З цінних старовинних рукописних джерел до наших днів дійшли одиниці, але ж багато хто з них могли б пролити світло на різні явища або просто стати улюбленицями багатьох. Серед творів, з якими людству не судилося ознайомитися, такі:
• Літературна спадщина жителя Вавилона - Бероса. Автор написав «Історію світу», від якої сьогодні залишилося лише кілька фрагментів.
 Твір Деметріоса Фалерського «Про світле пучку в небі» сміливо можна було б уважати одним з перших прикладів науково-фантастичної літератури. Але воно,
як і інші праці, які зберігалися в Олександрійській бібліотеці, були знищені під час пожежі.
• Абат Тритемія, що жив в епоху середньовіччя, написав роботу, яку назвав «Стеганографія». Там було написано про те, що людям під силу розвинути здатність передавати один одному думки на відстані. Неугодний рукопис про телепатію спалили в 1616 році.
• «Пополь-Вух» - книга, в якій нібито містилися пророчі відомості. Вона була написана невідомим індіанцем, а потім і переведена Франсіско Хіменес на іспанську мову. Які саме дані були наведені в праці - невідомо, адже католицькі священики безсоромно спалювали все, на їхню думку, суперечать вірі писання.


       

Немає коментарів:

Дописати коментар