пʼятницю, 31 серпня 2018 р.

9️ цікавих фактів із літературного світу, які мало кому відомі

1️⃣️Люди, які постійно читають книги, беруть участь у благодійних та волонтерських роботах в 2,5 рази, а в спортивних заходах в 1,5 частіше, ніж ті, які належать до літератури нейтрально.
2️⃣️Джек Лондон виріс у жебрацьких умовах, тому ще в дитинстві змушений був працювати. Він продавав газети на вулиці, а після школи влаштувався на фабрику з виготовлення консервів.
3️⃣️У 17 років у Альбера Камю діагностують туберкульоз. Він був змушений покинути на 2 роки навчання і припинити заняття спортом, але любов до футболу він зберіг на все життя.
4️⃣️Лев Толстой був вегетаріанцем і заперечував усі матеріальні блага, постійно спілкувався з селянами і цінував фізичну працю.
5️⃣️Гоголь спав сидячи, любив вишивати (шив хустки і жилети), писав всі свої геніальні твори тільки стоячи! Гоголь постійно ходив з кутка в куток або писав, одночасно з цим катав кульки з хліба (саме пшеничного).
6️⃣️Українська письменниця Марко Вовчок була особисто знайома з Жулем Верном, котрий передав їй право перекладу його творів
7️⃣️В даний час основними покупцями книг є люди, вік яких становить від 45 років і старше. Саме вони купують більше 50% книг із загального числа світових продажів літератури.
8️⃣️Біографія Вінстона Черчілля є найдовшою написаною історією життя, яка складала 22 томи.
9️⃣️Дванадцять крихітних книг світу можуть вміститися в столову ложку.

Немає коментарів:

Дописати коментар